EtusivuKaukomatkat

Kreikka-opas

 

 

 

Kreikka 2009

 

 

 

Hotell Alkion

Hotellissa pienet todella vaatimattomat huoneet, mutta puutteet korvasi parveke, jossa näkymää kahteen suuntaan. Parvekkeen alla kaunis puutarha hedelmäpuineen. Illalla puutarhan pimetessä meitä hämmästyttävät liikkuvat "tuikkivat valot". Tulikärpäsiäkö, vai mitä?????

 

19.5.09  Hotell Krikonis

Hotell Krikonis Ioanninassa tarjosi jo paljon paremmat puitteet oleiluun. Yhden yön visiitti kunnollisine suihkuineen ja pehmeine vuoteineen tuntui ylelliseltä.

 

 

Parga

asukasluku n. 2.500

Manner-Kreikan todellinen helmi. Viehättävä pikkukaupunki, jossa pienet hotellit sijoittuvat paikallisen asutuksen sekaan. Kapeissa kujissa tavernoineen ja pikkuputiikkeineen riittää tutkittavaa ja aina löytyy uusia mielenkiintoisia sopukoita. Oman leimansa kaupungille antaa lahden keskellä kohoava Neitsyt Marian saari, jonne pääsee (pitkäkoipiset) kahlaamalla.

 
 

kuvaesitykseen

12.5.09

Igoumenitsa

asukasluku n. 30.000

Aamulla sovittuun aikaan autovuokraamoon, paperit kuntoon ja eikun tien päälle. Navigaattorin kohteeksi Igoumenitsa. Vähän oli hakusessa ensi alkuun ohjeet, kun karttaa lukien oltiin erimieltä kuin navigaattori.

 

Aiemmin tuttu satamakaupunki oli kasvanut ja muuttunut, mutta rantakadun kuppilat olivat onneksi paikallaan. Sinne oli mukavaa nälkäisen istahtaa pikku lounaalle. Lildlistä tankattiin juomaa ja aamiaistarvikkeita jääkaappiin vietäviksi.

 

kuvaesitykseen

 

13.5.09

Lixvos-Arta-Amfilochia-Loutrakion

Retki Pargasta etelään Artan kaupunkiin ja sieltä lahden ympäri Prevezan kautta takaisin. Välillä pysähdeltiin mielihalujen mukaan, kun kohdalle osui kaunis ja mielenkiintoinen paikka.

 

Lixvos-ranta (Agia Kyriaki) - kaunista kiemuraista tietä alas autiolle kivikkorannalle.

Arta - tavanomainen kreikkalainen kaupunki ja Amfilochia - kaunis pieni rantakaupunki

Loutrakion - kaupungin rantaboulevardi kahviloineen todella viehättävä.

 

 

kuvaesitykseen 

14.5.09

Amoudia ja Nekromantion

Ajeltiin kumpuilevaa tietä pitkin Amoudian pikku kaupunkiin.

Toukokuussa n. 1,5 km:n pituinen valkoinen hiekkaranta oli autio ja hiljainen.

Mereen laskee joki, jonka varrella viehättäviä ravintoloita ja veneitä.

16.5.09

Palattiin uudelleen tänne hiekkarannalle ja lounastamaan jokivarren tavernaan.

 

Nekromantion alueella antiikin rakennuksia, vanha kirkko ja ruukkuja.

 

 

kuvaesitykseen 

15.5.09

Syvota

Matka vei kaunista vanhaa tietä Agian ja Pedrikan kautta idylliseen Syvotan rantakaupunkiin. Kaunis, siisti pikkukaupunki kristallinkirkkaan lahden poukamassa. "Lenkkeiltiin" ylellisenoloista rantaboulevardia, jossa rikkaat kiillottelivat loistoristeilijöitään.

 

 

 

kuvaesitykseen 

Matkan varrelta

14.5.09 Illallinen

18.5.09 Vrachos Beach

20.5.09 Agia Platarias

21.5.09 Acheron joki

22.5.09 Mytikas

23.5.09 Trikorfo & Arilas

 

 
 

kuvaesitykseen 

17.5.09

Lefkas  & Preveza

asukasluku n. 24.000   asukasluku n. 25.000

Löydettiin tuttuja paikkoja Lefkakselta, joissa oltiin oltu aiemmin v. 1995. Tuolloin onnistuin hävittämään kameran ja valokuvat jäi vähäisiksi. Siispä asia tuli korjatuksi nyt uusintareissulla.

 

Prevezassa vierailtiin aiemmin 1990, eikä nyt onnistuttu löytämään tuttuja paikkoja. Kaupunki on kasvanut ja rantaboulevardikin näytti ihan vieraalta. On varmaan rakennettu kokonaan uusiksi ja viety rahtiliikenne toiseen satamaan.

 

 

kuvaesitykseen 

19.-20.5.09

Meteora & Ioannina

 

asukasluku n. 30.000

Heti aamusta liikenteeseen, että ehditään ajoissa vuoriston yli Meteoraan. Yllätys, yllätys - päästiinkin posottelemaan suurimmaksi osaksi moottoritietä pitkin ja tunnelit jouduttivat matkaa mukavasti. Meteorassa ei turisteja vielä ollut tungokseksi asti ja voitiin katsella paikkoja leppoisasti.

 

 Meille nostalginen paikka Ioannina on kasvanut entisestään. Löydettiin sentään tuttuja paikkoja. Yöpyminen tasokkaammassa hotellissa ja illallinen kaupungilla kruunasivat päivän.

 

kuvaesitykseen 

24.5.09

Paxos ja Antipaxos

Päiväretki merellä Kapteeni Kookin aluksella. Rentoa kansainvälistä tunnelmaa, uintia kristallinkirkkaassa meressä ja upeita maisemia. Mukava miehistö hauskuutti matkustavaisia tilannekomiikalla. Parin tunnin lounastauko kauniilla saarella.

 

ditään